Liikennekoulu Happy Drivers

Raskaan kaluston koulutus

Raskaan kaluston koulutus

Kuorma-autokorttiC1-luokka

Oikeuttaa ns. kevyen kuorma-auton kuljettamiseen, auton kokonaismassa alle 7500 kg. Opetusmäärät 2 teoriatuntia ja 3 tuntia ajoharjoittelua. Kurssin hinta 620 euroa + viranomaismaksut.C-luokka

Oikeuttaa kaikkien kuorma-autojen kuljettamiseeen. Opetusmäärät 12 tuntia teoriopetusta ja 10 tuntia ajoharjoittelua. Kurssin hinta 1550 euroa + viranomaismaksut.

HUOM! C1- ja C-korttikurssi ei sisällä ammattipätevyyskoulutusta. Jos kuljettaja haluaa ammattimaiseen liikenteeseen, niin hänen tulee käydä perustason ammattipätevyyskoulutus, joka on alle 21-vuotiailla 280 tuntia ja yli 21-vuotiailla 140 tuntia ammattipätevyyskoulutusta.YhdistelmäkorttiC1E-luokka

Oikeuttaa kevyen kuorma-auton ja siihen kytketyn jarrullisen perävaunun kuljettamiseen. Yhdistelmän suurin sallittu kokonaismassa 12000 kg. Kurssille tulevalla tulee olla vähintään vetoauton ajo-oikeus. Opetusmäärät 3 teoriatuntia ja 3 tuntia ajoharjoittelua. Kurssin hinta 720 euroa + viranomaismaksut.


C1E-kurssi ei sisällä ammattipätevyyskoulutusta.


CE-luokka

Oikeuttaa kuljettamaan kaikkia kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmiä. Kurssille tulevalla tulee olla vähintään vetoauton ajo-oikeus. Opetusmäärät 15 teoriatuntia ja 30 tuntia ajo-opetusta. Kurssin hinta 4050 euroa + viranomaismaksut.


Täydentävien opetusmäärillä pääsee kuljettajantutkintoon jos ammattipätevyys on voimassa. Perustason koulutuksella saatu ammattipätevyys tulee olla voimassa vähintään yhden vuoden ennen tutkintoa.
Täydentävät opetusmäärät ovat 5 teoriatuntia ja 10 tuntia ajo-opetusta.

Kurssin hinta 1820 euroa + viranomaismaksut.

CE-kurssi ei sisällä ammattipätevyyskoulutusta.