Liikennekoulu Happy Drivers

Mopo, mönkijä ja traktori

Mopo, mönkijä ja traktori

Mopo ja kevyt nelipyörä (mopoauto) on useille ensimmäinen moottoriajoneuvo. Suurin osa AM-kortin hankkijoista on 15-vuotiaita. Tässä roolissa ja iässä omaksutaan liikenneasenteita. Näin mopokoulutuksella on suuri merkitys liikenneturvallisuuden kannalta.

Mopokoulutus jakaantuu opetuksen kaksipyöräisen mopon ajo-oikeuden saamiseksi ja opetukseen mopoauton/kevyen nelipyörän ajo-oikeuden saamiseksi. Niin sanotun mopomönkijän ja T3b-luokan traktorimönkijän kuljettamiseen vaaditaan myös AM121-luokan ajo-oikeus.

Ajo-opetus voidaan aloittaa vasta kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta, mutta teoriakokeen voit halutessasi tehdä jo aiemmin. Teoriakokeen yhteydessä voit mainiosti suorittaa tentin myös traktorikortin saamiseksi. Traktorikokeen opiskelumateriaalit voit ostaa autokoululta.

T-kortti oikeuttaa kuljettamaan kaikki muita traktoreita, paitsi T3b-luokan traktorimönkijöitä.Mopokurssi (AM120) 234 euroa

sisältää EAS - teoriaopetuksen, sähköisen oppimateriaalin, kaksi ajotuntia ja valmennuksen käsittelykokeeseen. Ajotunnit ja käsittelykoe ajetaan autokoulun kalustolla. Mopokurssi ilman ajo-opetusta 74 euroa.


Mönkijä- ja traktorikurssi (AM121 tai T) 74 euroa

sisältää EAS - teoriaopetuksen ja sähköisen oppimateriaalin.

Ajotunnit ovat vapaaehtoisia mönkijä- ja traktoriluokissa, mutta suosittelemme ajo-opetuksen ostamista autokoululta. Ainoastaan teoriaopetus on pakollista. Huomaa, että AM121 luokassa on ajettava ajokoe liikenteessä. Yleensä harjoittelemme 3-6 tuntia ajamista ennen ajokoetta. Ajot asiakkaan kalustolla á 80 euroa/h. Voit ostaa kolmen ajotunnin opetuspaketin hintaan 240 euroa.Toimi näin:

Ilmoittaudu autokoulukurssille ensin kurssitarjottimelta. Saat sähköpostiisi linkin, jolla aktivoit eAutokoulu-tilisi ja suoritat EAS-teoriatunnit.

- Tee ajokorttilupahakemus Ajovarman toimipaikkaan.

- Autokoulu on toimittanut sinulle sähköisen oppimateriaalin, aloita siis aktiivinen teoriaharjoittelu. Osta halutessasi autokoululta painettu mopokirja (40€) ja/tai traktorikirja (25€).

- Maksettuasi kurssimaksun, saat todistuksen, jolla pääset teoriakokeeseen. Teoriakokeen voit varata Ajovarman ajanvarauksen kautta. Teoriakokeen voit tehdä 1 kk ennen 15-vuotis synttäreitä, paitsi T-luokassa, jossa vaaditaan 15-vuoden ikä.

- T-luokassa pelkkä teoriakoe on pakollinen. AM121-luokassa ajetaan lisäksi liikenneajokoe. AM120-luokassa tehdään lisäksi käsittelykoe.

- Hyväksytyn teoriakokeen jälkeen ota yhteyttä autokouluun, jos olet valinnan koulutukseesi myös ajo-opetusta.