Liikennekoulu Happy Drivers

Mopo, mönkijä ja traktori

Mopo, mönkijä ja traktori

Mopo ja kevyt nelipyörä (mopoauto) on useille ensimmäinen moottoriajoneuvo. Suurin osa AM-kortin hankkijoista on 15-vuotiaita. Tässä roolissa ja iässä omaksutaan liikenneasenteita. Näin mopokoulutuksella on suuri merkitys liikenneturvallisuuden kannalta. Me tunnemme vastuumme nuorten liikennekasvatuksessa ja sen takia mopo- ja mönkijäkurssimme sisältävät aina myös liikenneajoharjoittelua käsittelyopetuksen lisäksi.

Mopokoulutus jakaantuu opetukseen kaksipyöräisen mopon ajo-oikeuden saamiseksi ja opetukseen mopoauton/kevyen nelipyörän ajo-oikeuden saamiseksi. Niin sanotun mopomönkijän ja T3b-luokan traktorimönkijän kuljettamiseen vaaditaan myös AM121-luokan ajo-oikeus.

Ajo-opetus voidaan aloittaa vasta kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta, mutta teoriakokeen voit halutessasi tehdä jo aiemmin. Teoriakokeen yhteydessä voit mainiosti suorittaa tentin myös traktorikortin saamiseksi. Traktorikokeen opiskelumateriaalit voit ostaa autokoululta.

T-kortti oikeuttaa kuljettamaan kaikki muita traktoreita, paitsi T3b-luokan traktorimönkijöitä.Mopokurssi (AM120) 363 euroa

sisältää EAS - teoriaopetuksen verkkokoulutuksena, sähköisen oppimateriaalin, kolme ajotuntia ja valmennuksen käsittelykokeeseen. Ajotunnit ja käsittelykoe ajetaan autokoulun kalustolla.


T3b -Mönkijä (AM121) 339 euroa

sisältää EAS - teoriaopetuksen verkkokoulutuksena ja sähköisen oppimateriaalin ja kolme ajotuntia asiakkaan omalla mönkijällä. Ajokokeen oppilas suorittaa omalla mönkijällä.Traktorikurssi (T) 99 euroa

sisältää EAS-teoriaopetuksen verkkokoulutuksena ja sähköiset oppimateriaalit.Toimi näin:

Ilmoittaudu autokoulukurssille ensin kurssitarjottimelta. Saat sähköpostiisi linkin, jolla aktivoit eAutokoulu-tilisi ja suoritat EAS-teoriatunnit. Eautokoulussa harjoittelet myös teoriakokeeseen sekä teet muita kurssiin liittyviä itseopiskelutehtäviä.

- Tee ajokorttilupahakemus Ajovarman toimipaikkaan.

- Autokoulu on toimittanut sinulle sähköisen oppimateriaalin, aloita siis aktiivinen teoriakoeharjoittelu.

- Maksettuasi kurssimaksun, saat todistuksen, jolla pääset teoriakokeeseen. Teoriakokeen voit varata Ajovarman ajanvarauksen kautta. Teoriakokeen voit tehdä 1 kk ennen 15-vuotis synttäreitä, paitsi T-luokassa, jossa vaaditaan 15-vuoden ikä.

- T-luokassa pelkkä teoriakoe on pakollinen. AM121-luokassa ajetaan lisäksi liikenneajokoe. AM120-luokassa tehdään lisäksi käsittelykoe.

- Hyväksytyn teoriakokeen jälkeen ota yhteyttä autokouluun aloittaaksesi kurssin ajo-opetuksen.