Liikennekoulu Happy Drivers

Moottoripyöräopetus

Moottoripyöräopetus

A1, A2- ja A-luokka alkaen 577 euroa


Moottoripyöräopetusta sinulle antaa moottoripyöräilyyn erikoistunut liikenneopettaja, joka on itsekin aktiivinen moottoripyöräilijä. Moottoripyöräily on lajina paljon haastavampaa kuin autoilu, joten opettaminenkin vaatii erityistaitoja ja erityistä paneutumista asiaan. Meiltä saat osaavan ja asiantuntevan opetuksen.

Saatuaan määrätyn opetuksen kokelas osallistuu kuljettajatutkintoon: ensin teoriakokeeseen ja sitten käsittelykokeeseen ja ajokokeeseen. Katso moottoripyörän ajokorttiluokista tarkemmin Ajovarman sivuilta.

Kurssimaksu sisältää:
- 5h ajo-opetusta moottoripyörällä (pakollinen määrä) taajamassa ja maantiellä
- moottoripyörän käyttö ensimmäisessä ajokokeessa
- tunnukset teoriakoeharjoitteluun

- Painetun tai sähköisen oppikirjan saat tarvittaessa autokoululta lisähintaan.


Lisäksi viranomaismaksut:
- ajokorttilupamaksu alkaen 24 euroa
- teoria- ja käsittely- ja ajokoe yhteensä 114 euroa.

Ajo-opetusta annamme Kokkolassa. Jos sinulla on aikaisempi ajokortti, riittää että käyt Ajovarmalla ja haet ajokorttiluokan korottamista, ostat autokoululta oppimateriaalit sekä ajo-opetuspaketin ja sitten suoritat teoria-, käsittely- ja ajokokeen. Huom. EAS - teoriaopetus on käytävä jos ei aikaisempaa ajokorttia.

A1- ja A2-luokan ajokortin korottaminen kuljettajaopetuksella alkaen 184 euroaVoit korottaa kaksi vuotta voimassa olleen A1- tai A2-ajokortin seuraavaan moottoripyöräluokkaan suorittamalla ajokokeen isommalla moottoripyörällä.
Kurssi sisältää yhden ajotunnin ja moottoripyörän käyttämisen ensimmäisessa ajokokeessa.

Jos haluat korottaa A1-korttisi suoraan A-korttiin, vaaditaan myös teoriakokeen suorittaminen käsittely- ja ajokokeen lisäksi. Ikävaatimus on 24 vuotta.
Ota yhteyttä niin kerromme lisää.EAS - teoriaopetus 49 euroa


Ensimmäisen ajokortin suorittajan EAS pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus.

Kaikkien minkä tahansa moottoriajoneuvon ensimmäistä ajokorttia suorittavien on käytävä pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus tieliikenteen perusteista.

Koulutuksessa annetaan perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

Tätä koulutusta ei kuitenkaan tarvitse käydä kuin kerran. Jos aiot suorittaa moottoripyöräkortin ja sinulla on jo esim. mopokortti, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Toimi näin:

1. Ilmoittaudu moottoripyöräkurssille. Kurssit ja ilmoittautumissivuston löydät tästä.
Saat sähköpostiisi linkin, jolla aktivoit eAutokoulutilisi.
Käy eAutokoulussa EAS - teoriatunnit (4h), jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia

2. Tee ajokorttilupahakemus Ajovarman toimipaikkaan tai sähköisesti Traficom Oma Asiointi - palvelussa.

3. Autokoulu on toimittanut sinulle sähköiset oppimateriaalit, aloita siis aktiivinen teoriaharjoittelu.

4. Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, pääset teoriakokeeseen kun pakolliset EAS - teoriaitunnit on käytynä ja olet saanut siitä todistuksen autokoululta maksettuasi kurssimaksun. Jos sinulla on aikaisempi ajo-oikeus esim mopo tai henkilöauto, sinulla ei ole pakollista teoriaopetusta lainkaan. Voit mennä teoriakokeeseen riittävästi harjoiteltuasi. Varaa teoriakokeesi Ajovarman sivuilta.

5. Ajotunteja varataan sopivasti siten että motskakoulusi etenee suunnitelmiesi mukaan.

6. Me varaamme sinulle ajokokeen kun tarvittava määrä ajoharjoitusta on saatu ja olet myös itse valmis kokeeseen. Tässä vaiheessa kaikki autokoulumaksut tulee olla maksettu.