Liikennekoulu Happy Drivers

henkilöautokortin suorittaminen

Henkilöautokortin suorittaminen

1. Ilmoittaudu Liikenteen perusteet-kurssille jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia tai ilmoittaudu Henkilöauto-opetuksen pysyvälle kurssille jos sinulla on aikaisempi ajokortti. Alkavat kurssit ja ilmoittautumissivuston löydät tästä.

2. Tee ajokorttilupahakemus Ajovarman toimipaikkaan tai sähköisesti Traficom Oma Asiointi - palvelussa

3. Osta autokoululta oppimateriaalit, jotta pääset harjoittelemaan teoriakokeeseen. Käy tarvittavat teoriatunnit virtuaaliluokassa seuraamalla sivulla olevaa ohjetta.

4. Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, pääset teoriakokeeseen kun pakolliset Liikenteen perusteet - oppitunnit on käytynä ja olet saanut siitä todistuksen autokoululta maksettuasi kurssimaksun. Teoriakokeen voit tehdä 1 kk ennen 18-vuotis syntympäpäivää. Jos sinulla on aikaisempi ajo-oikeus esim mopo tai traktori, sinulla ei ole pakollista teoriaopetusta lainkaan. Voit mennä teoriakokeeseen riittävästi harjoiteltuasi. Varaa teoriakokeesi Ajovarman sivuilta tai autokoulun toimistosta.

5. Osta autokoululta ajo-opetuspaketti, jolloin sinulle sovitaan ajotunteja sopivasti siten että autokoulusi etenee suunnitelmiesi mukaan.

6. Ennen ajokoetta ajo-opetuksen aikana sinun tulee käydä Riskien tunnistaminen - koulutus.

7. Me varaamme sinulle ajokokeen kun tarvittava määrä ajoharjoitusta on saatu ja olet myös itse valmis kokeeseen. Tässä vaiheessa kaikki autokoulumaksut tulee olla maksettu.

8. Kun kuljettajan tutkinto on suoritettu, on korttisi voimassa 15 vuotta eteenpäin.

Ota rohkeasti yhteyttä autokoululle niin kerromme lisää.
  • Henkilöauto-opetus Kokkolassa
    Henkilauto-opetus Kokkolassa