Liikennekoulu Happy Drivers

Mopo, kevyt nelipyörä ja traktori

Mopo, kevyt nelipyörä ja traktori

Mopo ja kevyt nelipyörä (mopoauto) on useille ensimmäinen moottoriajoneuvo. Suurin osa AM-kortin hankkijoista on 15-vuotiaita. Tässä roolissa ja iässä omaksutaan liikenneasenteita. Näin mopokoulutuksella on suuri merkitys liikenneturvallisuuden kannalta.

Mopokoulutus jakaantuu opetuksen kaksipyöräisen mopon ajo-oikeuden saamiseksi ja opetukseen mopoauton/kevyen nelipyörän ajo-oikeuden saamiseksi. Niin sanotun mopomönkijän ja T3b-luokan traktorimönkijän kuljettamiseen vaaditaan myös AM121-luokan ajo-oikeus.

Ajo-opetus voidaan aloittaa vasta kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta, mutta teoriakokeen voit halutessasi tehdä jo aiemmin. Teoriakokeen yhteydessä voit mainiosti suorittaa tentin myös traktorikortin saamiseksi. Traktorikokeen opiskelumateriaalit voit ostaa autokoululta.

T-kortti oikeuttaa kuljettamaan kaikki muita traktoreita, paitsi T3b-luokan traktorimönkijöitä.Mopokurssi (AM120) 199 euroa

(sisältää liikenteen perusteet - teoriaopetuksen, yhden ajotunnin ja valmennuksen käsittelykokeeseen. Ajotunti ja käsittelykoe ajetaan autokoulun kalustolla)

Mönkijäkurssi (AM121 tai T) 119 euroa

sisältää liikenteen perusteet - teoriaopetuksen ja yhden ajotunnin liikenteessä. Ajotunti ajetaan asiakkaan omalla kalustolla.

Ajotunnit ovat vapaaehtoisia mopo- / mönkijä- ja traktoriluokissa, mutta suosittelemme ajo-opetuksen ostamista autokoululta. Ainoastaan teoriaopetus on pakollista.

Liikenteen perusteet 4 teoriaoppituntia 49 euroa


Pakollinen kaikille ensimmäistä ajokorttia suorittaville. Käy virtuaaliluokan kautta Liikenteen perusteet teoriatunnit (4h), jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, mutta Ilmoittaudu autokoulukurssille ensin kurssitarjottimelta. Seuraa sivulla olevaa ohjetta.

- Tee ajokorttilupahakemus Ajovarman toimipaikkaan.

- Osta halutessasi autokoululta Mopokirja (40€) ja/tai traktorikirja (25€) sekä tunnukset teoriakoeharjoitteluun (20€).

- Maksettuasi kurssimaksun, saat todistuksen, jolla pääset teoriakokeeseen. Teoriakokeen voit varata Ajovarman ajanvarauksen kautta. Teoriakokeen voit tehdä 1 kk ennen 15-vuotis synttäreitä, paitsi T-luokassa, jossa vaaditaan 15-vuoden ikä.

- T-luokassa pelkkä teoriakoe on pakollinen. AM121-luokassa ajetaan lisäksi liikenneajokoe. AM120-luokassa tehdään lisäksi käsittelykoe.